Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Peste 30 de oferte pentru construirea celor 63 de km din autostrada A7 Ploiești – Buzău

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2021

39 de oferte au fost depuse la licitația pentru construirea autostrăzii A7 Ploiești – Buzău, în lungime de 63,25 de km, a anunțat joi, 16 septembrie, Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.

Mai exact sunt 13 oferte pentru Lotul I Dumbrava-Mizil, 12 pentru Lotul II Mizil-Spătaru și 14 pentru Lotul III Spătaru-Buzău. Numărul mare de oferte demonstrează pregătirea temeinică a documentației, precum și importanța proiectului în general”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Tronsonul Ploiești – Buzău face parte din „Autostrada Moldovei” și ar urma să aibă o lungime de 63 de km, 6 noduri rutiere, 160 de hectare de perdele forestiere, 42 de poduri și pasaje și 4 spații de servicii moderne, dotate cu stații de încărcare electrice, susține Drulă.

Ne-am asigurat în aceste 259 de zile de mandat că proiectul autostrăzii A7 va fi unul modern, proiectat la standarde de secol 21 și prietenos cu mediul”, arată fostul ministru al Transporturilor.

Autostrada Ploiești-Buzău este împărțită în trei loturi:
1) Nod Dumbrava – Mizil: 21 km
2) Mizil – Pietroasele: 28,35 km
3) Pietroasele – Buzău: 13,9 km

Valoarea totala estimată a celor trei contracte este 4,29 – 5,06 miliarde lei fără TVA finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul de execuție este de 20 de luni pentru toate cele trei loturi iar garanția minimă este de 5 ani.

Autostrada Moldovei

„Autostrada Moldovei” va avea o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, aflate în prezent în faza de proiectare, însă pentru acestea nu există deocamdată o sursă de finanțare aprobată.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW