Monday, November 30, 2020
Jurnalism corect


MAE a facilitat repatrierea a 250 de români din Portugalia, Spania și Maroc

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministerul Afacerilor Extern a contribuit, joi, la facilitarea repatrierii a peste 250 de cetățeni români aflați în Spania, Portugalia și Maroc. 

Astfel, a fost facilitată repatrierea a 101 cetățeni români din Portugalia, a 114 cetățeni români din Spania (Tenerife) și 42 de cetățeni români din Maroc.

MAE recomandă în continuare ca oamenii să evite călătoriile în străinătate, dacă nu sunt absolut esențiale. De asemenea, turiștilor și cetățenilor români aflați temporar în străinătate le este recomandat să revină de urgență în țară.

„MAE face apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, transmite MAE.

sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW