Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Peste 20 milioane de lei – subvenția partidelor în luna ianuarie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2023 Etichete: , , , , , ,

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că totalul subvenţiilor plătite în luna ianuarie partidelor politice este de 20,26 milioane lei. Cea mai mare subvenţie a fost încasată de PSD, 7,8 milioane lei, în timp ce PNL a primit 6,61 milioane lei.

Pe primul loc la ultimele alegerii parlamentare, social-democrații sunt primii și când vine vorba de subvenție. Fostul partid al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase a încasat, doar pentru ianuarie 2023, nu mai puțin de 7,8 milioane lei, bani care vor merge pentru chiria și întreținerea sediilor, sondaje, angajați și propagandă, aici fiind bineînțeles incluse și cheltuie cu presa.

La mică distanță sunt liberalii. „Urmașii brătienilor” au primit 6,6 milioane lei, în vreme ce USR a luat 3,56 milioane lei.

Partidul extremist AUR, extrem de vocal împotriva acestei subvenții, a încasat 1,5 milioane lei, iar partidul înființat de Traian Băsescu, PMP, puțin peste 400.000 lei, cu toate că nu a mai prins loc în legislativ.

Deși de facto aproape că nici nu mai există, Pro România continuă în continuare să sugă bani de la buget. Doar pentru luna ianuarie 2023, partidul lui Victor Ponta a încasat aproape 300.000 lei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW