Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Peste 17.000 de persoane au trecut frontiera în 24 de ore

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2020 Etichete: , ,

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 17.800 persoane, cetăţeni români şi străini. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.300 de persoane, iar pe cel de ieşire 8.500.

Poliția de Frontieră precizează că în această perioadă, dispozitivul de supraveghere este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, zilnic, acționând aproximativ 4.400 de poliţişti de frontieră , mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În același interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 8.800 de persoane, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 5.900.

Autoritățile explică că formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii DSP pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW