Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Peste 12.000 de oameni cer parlamentarilor să nu îl voteze pe Florin Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2020 Etichete: , ,

Parlamentarii decid în acest moment cine ar urma să devină președintele Consiliului Legislativ. Florin Iordache, creierul celebrei OUG 13, candidează împotriva lui Ionuț Mazilu și a fostului președinte al CCR, Augustin Zegrean.

În acest sens, Declic a inițiat o petiție în care îi îndeamnă pe parlamentari să nu îl voteze pe Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, funcție ce nu are termen de valabilitate.

Noi, semnatarii acestei petiții, vă cerem să nu-l votați pe Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ al Parlamentului. O instituție esențială pentru viitoarele legi nu poate fi condusă de un fost ministru al Justiției, care și-a dovedit loialitatea doar față de liderul partidului său, odată cu aprobarea OUG 13”, se arată în petiția inițiată de Declic.

CITEȘTE ȘI: Creierul Ordonanței 13, răsplătit cu un post pe viață / Florin Iordache va fi votat șef al Consiliului Legislativ

Peste 12.000 de oameni s-au alăturat campaniei și au semnat, în doar câteva ore, petiția inițiată de Declic, ce le este adresată lui Marcel Ciolacu și Robert Cazanciuc, liderii celor două Camere ale Parlamentului.

Parlamentul României se pregătește să-i facă lui Florin Iordache, artizanul OUG 13, un cadou pe viață: o funcție de conducere în Consilul Legislativ, instituția care avizează toate proiectele de lege din Parlament. Șeful Consiliului Legislativ nu poate fi revocat și funcția este pe viață, potrivit legii.

Florin Iordache este fostul ministru al Justiției care, în ianuarie 2017, aproba OUG 13 prin care legile justiției se rescriau în favoarea celor certați cu legea. Este cel care răspundea cu „altă întrebare!” și cel care era cel mai vizibil și devotat apărător al lui Liviu Dragnea.

În funcția de președinte al Consliului Legislativ avem nevoie de o persoană imparțială, nu de cineva devotat liderilor politici”, potrivit Declic.ro.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW