Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Peste 11.000 mp din Parcul Grozăvești ar putea fi salvați. SRI a renunțat la ideea construirii unui spital pe acest teren

By Redactia , in Stirile zilei , at 19 octombrie 2022

Serviciul Român de Informații a renunțat la proiectul de construire a unui spital pe o suprafață de peste 11.000 mp a Parcului Grozăvești, astfel că acest teren ar putea reveni Primăriei Sectorului 6, a anunțat miercuri, 19 octombrie, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Cu o suprafață totală de circa 8 hectare, Parcul Grozăvești se află în prezent într-o stare deplorabilă, fiind amenințat cu dispariția. O bucată de 3,46 hectare se află în proprietatea firmei Office Developers Investments, controlată de afaceristul Alin Nicolae, care plănuiește construirea unor blocuri cu 23 de etaje. Potrivit HotNews.ro, societatea a tăiat ilegal 49 de arbori la începutul acestui an, fiind amendată de Primăria Capitalei cu infima sumă de 4.900 lei.

SRI nu mai vrea spital în parc

O altă bucată a Parcului Grozăvești, având o suprafață de 1,1 hectare, a fost transferată în anul 2016 Serviciului Român de Informații pentru construirea unui nou spital „Agrippa Ionescu”.

După ce mai mulți cetățeni au reclamat printr-o petiție pericolul în care se află Parcul Grozăvești, una dintre puținele oaze de verdeață în această zonă a Capitalei, la propunerea viceprimarului USR Mihaela Ștefan, consilierii locali din Sectorul 6 au adoptat în acest an un proiect de hotărâre prin care solicită revenirea acestei suprafețe de teren în administrarea Primăriei Sectorului 6.

Într-un răspuns transmis primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, reprezentanții SRI susțin că pe acest teren nu va mai fi construit un spital, așa cum conducerea instituției planificase inițial, ceea ce înseamnă că este liber de sarcina prevăzută.

Ciucu vrea să amenajeze zona

Ciprian Ciucu s-a arătat încântat de răspunsul primit, menționând faptul că o solicitare oficială privind transferul terenului va fi făcută Serviciului Român de Informații de către Consiliul General, care va adopta o hotărâre în acest sens.

„Printr-o hotărâre a Consiliul Local al Sectorului 6 am cerut deja Primăriei Municipiului București să facă demersurile pentru a reintra în posesia acestui teren pe care să-l dea în administrarea Primăriei Sectorului 6 pentru a amenaja un parc pentru locuitorii cartierului Grozăvești. O altă veste bună este că acest proiect se va afla pe ordinea de zi a Consiliului General de luna acesta și că va fi votat. Odată ce și acest pas va fi făcut, PMB va demara procesul de reluare în posesie, care, printre altele, va avea nevoie și de acceptul Guvernului, printr-o Hotărâre de Guvern. Voi face toate demersurile politice necesare pe lângă Guvern pentru a sprijini PMB în acest proces”, a declarat Ciprian Ciucu.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW