Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Peste 1000 de absolvenți și studenți ai Universității Cuza din Iași îi cer demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector: Pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 februarie 2020 Etichete: , ,

Peste 1000 de absolvenți și studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UIAC) din Iași au semnat o scrisoare prin care solicită demisia fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, din funcția de rector.

Scrisoarea care a fost depusă de membrii comunității Reset la instituția de învățământ este intitulată „Împreună suntem o voce: studenții și absolvenții UIAC” și transmite un singur mesaj: Demisia Tudorel Toader din funcția de rector al UIAC!

Reprezentanții Reset au ajuns la ora 09:00 la universitate, apoi au mers la registratură pentru a depune scrisoarea împreună cu semnăturile celor peste 1000 de studenți și absolvenți care nu îl mai vor pe fostul ministru al Justiției la conducerea UIAC.

„Absolvenți de la Cuza au răspuns campaniei de strângere de semnături, luând atitudine în legătură cu „marile realizări” ale fostului ministru al justiției, care nu este cu nimic diferit de rectorul Toader.

Activitatea sa cel puțin controversată din timpul mandatului de ministru al Justiției a adus grave prejudicii de imagine acestei prestigioase instituții de învățământ. Cât timp va fi rector al acestei instituții, numele Universității va fi asociat cu omul care a făcut jocurile unei coaliții politice hotărâte să distrugă fundamentele justiției românești, care a demis în mod discreționar și abuziv șefii marilor Parchete, a creat o secție specială menită să timoreze magistrații și, cel mai grav, a fost creatorul moral și perfid al legii recursului compensatoriu. Cum toate acestea nu erau de ajuns, acum candidează la poziția de rector și dorește un al doilea mandat.

Odată cu depunerea semnăturilor, membrii Reset au afișat un banner care conține numele tuturor semnatarilor care au „declanșat procedura de evaluare” a dlui ministru-rector.

Mai devreme sau mai târziu, uneori mult prea târziu,
„Pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării”, se arată pe pagina comunității Reset.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW