Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Peste 100 de permise auto reținute, în numai 24 de ore

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 iunie 2023 Etichete: , ,

Polițiștii au prins în flagrant, sâmbîtă, 3 iunie, 156 de autori de infracțiuni și au depistat 20 de persoane date în urmărire națională sau internațională, potrivit unui bilanț prezentat de Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

În ultimele 24 de ore, cadrele MAI au intervenit la  4.478 de evenimente, dintre care 2.955 pentru menținerea ordinii publice și în 1.523 de situații de urgență.

Au fost semnalate 760 de posibile infracțiuni, aproximativ 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, sâmbătă, s-au dispus
măsuri preventive pentru 33 de persoane.

Peste 100 de permise auto reținute, pentru consumul de alcool

Au fost prinși în flagrant 156 de autori de infracțiuni care au săvârșit 160 de fapte penale, și au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot sâmbătă, 3 iunie, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 756 de permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool și șase pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 281 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.306 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Amenzi pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

De asemenea, pompierii au desfășurat 33 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 8 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.550 lei.

În ceea ce privește misiunile desfășurate de pompieri, cele mai multe (1.220) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 48 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 de persoane aflată în situații de urgență, a transmis MAI.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW