Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Peste 100 de percheziții în București și în 25 de județe la persoane bănuite că au făcut achiziții fictive/ Prejudiciul, 25 de milioane euro

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Peste 100 de percheziții au loc miercuri dimineață în București și 25 de județe la persoane bănuite că au făcut achiziții fictive în valoare de 2 milioane de euro, de la firme care nu au personal angajat, administrate de aceleași persoane fizice.

Oamenii legii efectuează, miercuri, 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere în județele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București.

Perchezițiile au loc la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciu de 2.000.0000 de euro

„Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.0000 de euro. ”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite firme care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții.

„La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratele de poliție ale județelor Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu. Activitățile beneficiază de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova”, potrivit IGPR.

Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW