Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Peste 100 de membri din USR Prahova au demisionat. Ce acuzații aduc conducerii

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Deputatul Mihai Polițeanu a anunțat joi, 27 octombrie, că peste 100 de membri ai USR Prahova și-au dat demisia din partid și a acuzat conducerea centrală că ar fi făcut „o înțelegere” pentru a pune filiala în subordinea PNL Prahova.

Majoritatea din Biroul Național al USR și președintele Drulă au ales, fie din cinism politic, fie din lipsă de viziune, să pună pe primul loc promovarea unor indivizi obedienți echipei majoritare din Biroul Național al USR, dar și PNL-ului, în detrimentul democrației interne, valorilor și intereselor legitime ale USR în Prahova, dar și al votanților noștri”, acuză deputatul Mihai Polițeanu.

Membrii demisionari din USR Prahova acuză „atitudinea obedientă și subordonatoare față de Iulian Dumitrescu (n.r. șeful PNL Prahova), Roberta Anastase și PNL Prahova, promovată de echipa locală loială echipei Drulă/Barna/Botoș”.

În scrisoarea deschisă mai sunt invocate argumente precum „tentativa de a aduce zeci de membri în USR cu ajutorul direct al PNL”, „alinierea la metodele vechilor partide de politizare a instituțiilor die stat prin numirea netransparentă și necompetitivă în funcții publice” sau „intervenția Biroului Național de anulare a alegerilor interne după ce au fost câștigate de opoziția internă la echipa Drulă/Barna/Botoș”.

Totodată, cei peste 100 de membri susțin că unii dintre „cei mai vizibili și implicați membri ai USR Prahova și care reprezentau singura opoziție locală la PNL” au fost „epurați din partid”.

Pentru că în Prahova opoziția la PNL și opoziția la echipa Drulă/Barna/Botoș sunt una și aceeași echipă, conducerile USR și PNL și-au dat mâna să o înlăture. Disoluția filialei USR Prahova convine atât lui Dumitrescu, cât și conducerii USR. Și Dumitrescu și tabăra care controlează USR scapă de opoziție”, susține deputatul Mihai Polițeanu.

Conducerea USR nu a răspuns solicitărilor Main News de a oferi un punct de vedere, până la momentul publicării acestui articol. 

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW