Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Peste 100.000 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca au ajuns în România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 mai 2021

O nouă tranșă, de 108.000 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca, a ajuns duminică în România, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 

Cele 108.000 de doze urmează să ajungă luni, 24 mai, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul a fost asigurat de compania AstraZeneca, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, a transmis CNCAV.

Până în acest moment, în România au ajuns 2.330.880 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca, dintre care 743.956 au fost deja utilizate.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *