Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Peste 10.000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore/ Ilegalitățile descoperite la frontieră

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: , ,

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.800 de persoane, cetățeni români și străini și peste 14.500 mijloace de transport, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, pe sensul de intrare au fost aproximativ 10.100 de persoane cu 7.900 mijloace de transport, iar pe cei de ieșire 9.700 persoane cu 6.600 mijloace de transport.

„În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.300 de persoane şi 8.200 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 6.200 de persoane cu 4.100 mijloace de transport”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Formalitățile de la frontieră necesită un timp mai mare de procesare, fiindcă în afară de controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții DSP pentru efectuarea controlului epidemiologic și pentru completarea declarației pe proprie răspundere.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 26 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 19 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.000 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 24.500 lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară pentru 6 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui cetăţean român din diferite motive legale.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW