Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Peste 1.9 milioane de copii reîncep școala de miercuri, cu prezență fizică / Elevii din localitățile în care rata de infectare depășește 1‰ reiau cursurile online

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 mai 2021

Elevii claselor primare și cei din localitățile cu rata de infectare mai mică de 1‰ încep școala de miercuri, după o lună de vacanță. În cazul elevilor aflați în localitățile în care rata de infectare depășește pragul de 1‰, cursurile se reiau în mediul online. 

Ministerul Educației a publicat, marți, o listă cu localitățile aflate în scenariul verde, unde cursurile vor fi reluate față în față.

Peste 1.100 de localități, în scenariul galben

Peste 1.100 de localități sunt în scenariul galben, potrivit documentului publicat marți de Ministerul Educației. Cea mai mare rată de infectare din țară a fost înregistrată în localitatea Berzoia, din județul Caraș-Severin, anume 8,37 de cazuri la mia de locuitori.

Toți elevii din învățământul primar și din grădinițe, aproximativ 1.4 milioane, și elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a X-a, a XI-a din cele 2.057 de localități cu rata de infectare sub 1 la mie vor putea merge fizic la școală, a explicat Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

Deci 1.400.000 sunt copiii din grădiniţe şi ciclul primar, 370.000 sunt cei din clasele terminale, avem aproape 500.000 de elevi de clasa a cincea, a şasea, a şaptea, a noua, a zecea, a unsprezecea care învaţă în localităţi în care rata de infectare le permite accesul la şcoală cu prezenţă fizică”, a explicat ministrul Educației.

Scenariile, modificate

Scenariile în funcție de care elevii se pot întoarce fizic la școală au fost modificate la finalul lunii aprilie.

În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică. La ora la care vorbim (n.r. 29 aprilie), sunt 1731 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci toți elevii plus copiii din grădinițe vor putea merge cu prezență fizică”, a declarat, pe 29 aprilie, ministrul Educației.

Al doilea scenariu se va aplica în localitățile cu incidența cazurilor mai mare de 1 la mie, fără a le lua în calcul pe cele aflate în carantină.

În acest scenariu 2 vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli speciale(…) Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Elevii claselor terminale și cei din școlile speciale se vor putea întoarce fizic la școală indiferent de rata de infectare a localității din care unitatea de învățământ face parte, cu condiția să nu fie instituită carantina, potrivit Hotărârii adoptate pe 28 aprilie de CNSU.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/peste-1-9-milioane-de-copii-reincep-scoala-de-miercuri-cu-prezenta-fizica-elevii-din-localitatile-in-care-rata-de-infectare-depaseste-1‰-reiau-cursurile-online/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *