Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Peste 1.700 de militari au acţionat în ţară, de marţi până miercuri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministerului Apărării Naţionale (MApN), în intervalul 31 martie ora 16.00 – 1 aprilie ora 16.00, a acționat cu 1.743 de militari şi 501 mijloace tehnice în Bucureşti şi în ţară, în 352 de misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit unui comunicat, militarii au acționat la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Giurgiuleşti (Galaţi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Borş şi Oradea (Bihor), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

Militarii au efectuat şi acţiuni de patrulare şi sprijinire a forţelor Ministerului de Interne în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, de transport echipamente medicale şi alte materiale, însoţire de convoaie de transport persoane.

Totodată, arată sursa citată, în Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate 461 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Primul modul din compunerea Sistemului Modular Mobil de Izolare şi Tratament (SMMIT) de la Constanţa a fost asamblat luni. După echiparea cu aparatură medicală, acest prim modul va constitui o secţie de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 cu forme uşoare şi moderate şi va avea o capacitate de 55 de paturi, dintre care şase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă. Cazurile severe vor fi tratate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, conform protocoalelor medicale.

În prezent, continuă activitatea de instalare a următorului modul al SMMIT, de triaj şi de izolare, unde vor fi amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, care vor fi plasaţi în carantină.

De la începutul aplicării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, MApN a sprijinit autorităţile centrale şi locale în 1.461 misiuni, la care au participat 8.566 de militari şi 2.635 de mijloace tehnice, iar la Institutul ‘Cantacuzino’ au fost prelucrate în total de 5.950 teste.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW