Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Peste 1.000 de dosare penale pentru tăieri ilegale, în primele 6 luni ale anului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 august 2020 Etichete: , ,

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că, în primele șase luni ale acestui an, au fost întocmite 1.052 de dosare penale pentru tăieri ilegale de pădure pe teritoriul României.

Printr-un comunicat de presă al ministerului remis joi pentru News.ro, instituțiile din subordinea Ministerului Mediului au realizat, în primele șase luni ale acestui an, 106.000 de controale, care au dus la întocmirea a 1.100 de dosare penale, din care 1.052 pentru tăieri ilegale de pădure.

Controalele au fost efectuate de către Direcția Corp Control, Integritate și Anticorupție, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Gărzile Forestiere și personalul silvic cu atribuții de control din cadrul ocoalelor silvice de regim pe întreg teritoriul țării.

Aştept ca aceste dosare să fie cât mai repede instrumentate de procurori. Ţara are nevoie de exemple ale consecinţelor unor astfel de infracţiuni. Totodată, vă asigur că, odată cu adoptarea Codului Silvic, numărul dosarelor penale se va  dubla, cel puţin. Asta pentru că orice furt de lemn va fi considerat infracţiune. Sunt convins că stoparea în sine a tăierilor ilegale ar restabili cel mai mare grad de protecţie al pădurilor noastre. Cred că, prin toate metodele pe care le punem în aceeaşi luptă, suntem tot mai aproape de ceea ce toată lumea îşi doreşte: respect pentru pădure, respect pentru legea care o protejează”, a declarat Costel Alexe.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW