Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Peste 1.000 de angajaţi ai Tarom vor intra în şomaj tehnic pentru trei luni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , ,

Un număr de 1 112 angajaţi ai comapniei Tarom vor intra în şomaj tehnic pentru trei luni, adică 90 de zile, din data de 27 aprilie. Doar în jur de 30-35% din totalul personalului companiei își va menține activitatea.

Acești angajați vor beneficia de o indemnizaţie de şomaj tehnic de 75% din salariul de bază pe care îl câștigă.

„Având în vedere lipsa resurselor financiare, materiale şi necesitatea conservării resurselor umane ale companiei, managementul acesteia a decis ca, pe perioada în care activitatea de transport aerian prin curse regulate va fi suspendată, o parte a personalului să intre în şomaj tehnic. Această formă de protecţie şi conservare a resursei umane este necesară, având în vedere că în acest moment activitatea principală a companiei este practic blocată, însă există speranţa ca odată ce lucrurile revin la normal să se repornească sistemul, iar personalul să fie rechemat pentru susţinerea activităţilor viitoare. În acest sens, se vor menţine în activitate un număr de aproximativ 30-35% din totalul personalului la nivel de companie (număr de personal raportat la programul de operare transmis de către Direcţia Comercială pentru următoarele 90 de zile), respectiv aproximativ 690 de salariaţi activi, aproximativ 1.112 salariaţi vor fi supuşi procedurilor de suspendare a CIM pe motiv de şomaj tehnic”, arată „Informarea privind măsurile ce urmează a fi  luate de angajator în perioada restrângerii activităţii cauzată de răspândirea Covid-19 şi suspendarea zborurilor către mai multe state”, se arată într-o informăre semnată de directorul general al Tarom, George Barbu, citată de news.ro.

Angajații care își vor menține activitatea sunt aceia care ocupă poziţiile critice pentru existenţa companiei şi a activităţilor de bază.

Din 25 martie, compania a fost nevoită să suspende cursele interne şi mai multe curse externe.

„Prin mai multe ordonanţe militare au fost suspendate progresiv zborurile către mai multe state, în principal europene. Aceste măsuri au afectat drastic programul de curse regulate efectuat de către Tarom, ceea ce a generat pierderi semnificative pentru companie”, se mai arată în document.

În prezent, Tarom efectuează doar zboruri comandate, pentru recuperarea unor români din diferite ţări afectate de pandemie sau pentru transportul de echipamente medicale şi echipamente de protecţie.

„Traficul aerian constituie un element esenţial pentru economia românească. Mai mult decât orice alt mijloc de transport, transportul aerian a experimentat o creştere semnificativă în ultimul deceniu. Mai exact, traficul aerian din România a crescut semnificativ în ultimii şase ani, cu aproximativ 106% faţă de numărul de pasageri din 2013, fiind sprijinit de dezvoltarea turismului şi de consolidarea infrastructurii din România”, se precizează în document.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *