Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Personalul medical de la Spitalul de Urgență Suceava va intra în carantină instituționalizată

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Personalul medical din cadrul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va intra în carantină instituționalizată, conform anunțului noului coordonator al activității SJU Suceava, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea.

Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, pentru monitorulsv.ro, că vor fi impuse noi reguli pentru personalul medical din cadrul SJU Suceava.

„De astăzi, vom începe să instituim carantina instiționalizată pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă au varianta șomajului tehnic sau a suspendării contractului de muncă. Vom analiza fiecare caz în parte, pentru că în unele cazuri sunt și motive temeinice care nu le permit să stea în carantină. O comisie va analiza fiecare cerere, dar vreau să transmit că noi nu putem și nu vrem să forțăm pe nimeni să intre în carantină instituționalizată”, a declarat Ionel Oprea.

Potrivit acestuia, medicii vor fi cazați în căminele din campusul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava și le va fi permis să circule doar pentru a merge la serviciu.

Monitorul de Suceava scrie că „unele persoane s-au plâns deja că nu au condiții decente de locuit în locațiile menționate”.

Carantina instituționalizată durează 14 zile.

„Se prefigurează multe refuzuri ale medicilor care ar trebui să intre în carantină instituționalizată. Sunt invocate condițiile de cazare și că le-am forța intimitatea. Noi dorim să asigurăm securitatea actului medical și asta vom face. Până la urmă este o stare de criză, iar medicii trebuie să achieseze să ofere asistență medicală pacienților. E în funcție de caracterul fiecăruia. Dar dacă dânșii au altă opinie, nu vrem să ne certăm cu nimeni, pentru că am noi vrem să dăm drumul la treabă”, a mai spus secretarul de stat.

sursa foto: wikipedia

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW