Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Persoanele care lucrează în centrele de vaccinare nu au fost plătite de la debutul campaniei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 martie 2021

Deși au trecut două luni și jumătate de la startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19,  personalul medical din centrele nu a fost încă plătit, susține coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiță. Pe de altă parte, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a dat asigurări că săptămâna viitoare vor fi făcute plățile.

„De circa două luni și jumătate, de când s-au deschis centrele, personalul vaccinator nu a fost plătit și a scăzut încrederea. Există o ordonanță de urgență pentru plata acestui personal și urmau să se definească normele de aplicare. Din acest motiv, există o stare de spirit care a scăzut puțin dorința de a lucra în aceste centre. În plus, medicii coordonatori au aceeași remunerație ca și cei fără aceste responsabilități și în unele zone a scăzut dorința de asumare a acestor responsabilități. Ar trebui lămurite aceste lucruri și create mijloacele care să motiveze personalul, pentru că de acesta depinde succesul campaniei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, pentru G4Media.

Cât câștigă persoanele ce desfășoară activități în centrele de vaccinare

Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

a) 100 lei/oră pentru medici;
b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;
c) 25 lei/oră pentru registratori.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *