Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Personal contractual al Poliției de Frontieră Naidaș, diagnosticat cu coronavirus / La unitate lucrează peste 120 de polițiști

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete:

Un membru al personalului contractual din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidaș a fost diagnosticat, miercuri, cu coronavirus. Bărbatul a acuzat în ultimele zile febră și a fost testat pentru a vedea dacă are infecție cu coronavirus.

Încă nu se știe de unde a contactat bărbatul virusul. De joi, cinci polițiști care au luat contact cu acesta s-au autoizolat la domiciliu.

„Răspândirea cu viteză a noului virus COVID-19, lovește și angajații Ministerului Afacerilor Interne. Un coleg care e personal contractual în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidaș, a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri, în urma testării efectuate, după ce în ultimele zile a acuzat stări febrile.Nu știm încă exact unde și cum ar fi fost infectat, însă știm că încă de săptămâna trecută a avut aceste stări  și a fost în concediu medical. Având în vedere că  în perioada cât acesta a fost la serviciu a intrat în contact cu mai mulți colegi, 5 polițiști au rămas de azi în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile cât este perioada de incubație”, conform sindicateuropol.ro.

Restul polițiștilor din cadrul unității urmează să fie evaluați medical. La sediul instituției urmează să fie trimis și un termoscanner.

Sindicaliștii cer  conducerii instituției să urgenteze decontaminarea sediului sectorului poliției de frontieră „pentru a evita crearea unui focar de infecție, ținând cont că  persoana depistată pozitiv a intrat în contact cu obiecte, autospecialele de poliție și cu anumiți  colegi”.

La nivelul acestei unității de poliție lucrează peste 120 de polițiști.

sursa foto: IPJ Cluj

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW