Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Persoane cu handicap psihic, amenințate, agresate și exploatate prin muncă. DIICOT a făcut primele percheziții

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 10 mai 2023 Etichete: , , ,

Mai multe persoane vulnerabile, cu handicap psihic, internate în Centrele de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap, situate pe raza judeţului Vrancea, au fost exploatate prin muncă, transmit procurorii DIICOT. Astăzi, 10 mai, au fost efectuate mai multe percheziții și 14 persoane sunt audiate de oamenii legii. 

Potrivit anchetatorilor, victimele nu au fost plătite sau au fost plătite mult sub nivelul muncii prestate. Din cercetări, a reieșit că au fost adăpostite în condiţii necorespunzătoare, amenințate și agresate.

„Mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în Centrele de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap, situate pe raza judeţului Vrancea, au fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, şi, ulterior, transportate în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării şi ferme din judeţul Maramureş. Persoanelor vătămate le-au fost reţinute documentele de identitate, acţiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai lungă”, a transmis DIICOT. 

Potrivit sursei citate, 14 persoane au fost duse la audieri, iar procurorii vor decide, dacă vor lua măsuri preventive împotriva suspecților.

Sursă foto: DIICOT

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW