Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Permis anulat pe viață pentru șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise care provoacă accidente cu morți

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 6 februarie 2024 Etichete: , , ,

Senatul a adoptat luni un proiect de lege care prevede anularea permanentă a permisului de conducere în cazul șoferilor care provoacă accidente cu victime omenești, în timp ce sunt sub influența alcoolului sau drogurilor, conform informațiilor transmise de Agerpres.

În primele șase luni ale anului 2023, aproximativ 1.300 de șoferi au fost depistați conducând sub influența substanțelor interzise. Dintre aceștia, patru au fost implicați în accidente rutiere care au rezultat în decesul a trei persoane și rănirea gravă a altor două.

Referitor la această problemă, Senatul a adoptat în mod tacit, luni, un proiect de lege inițiat de deputații PNL. Proiectul sugerează revocarea permanentă a permisului de conducere pentru șoferii care cauzează accidente cu victime omenești în timp ce sunt sub influența alcoolului sau drogurilor, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

„Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau droguri şi provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, propun şi înăsprirea Codului rutier. Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viaţă. În cazul în care titularul permisului de conducere a comis fapta regăsită în art. 192 alin. (1) din Codul penal, săvârşită în condiţiile prevăzute de art. 336, pedeapsa este interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe viaţă”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă iniţiată pentru modificarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost transmisă Camerei Deputaţilor pentru dezbatere, în calitate de for decizional.

foto: Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW