Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Perioada vacanței școlare din februarie va fi decisă de fiecare județ în parte / Explicațiile ministrului Educației

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 mai 2022

Ministrul Educației a anunțat, marți, 10 mai, că a decis să lase la latitudinea fiecărui județ în parte să decidă perioada optimă pentru vacanța din luna februarie, pentru a reduce din presiunea pusă asupra sectorului turistic în acea perioadă.

„Este o măsură care micșorează foarte mult presiunea pe locațiile turistice, rețeaua rutieră. Dorim să fie o uniformizare a acestei presiuni, astfel încât cât mai mulți copii să beneficieze de ceea ce își doresc, sporturi de iarnă, să nu mai fie presiuni asupra locurilor de cazare, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Inspectoratele școlare au la dispoziție până luni, 30 mai, să transmită Ministerului Educației perioada în care este programată vacanța școlară din intervalul 6-26 februarie 2023.

Totodată, ministrul a transmis că există un grad ridicat de satisfacție în rândul persoanelor implicate în procesul de învățare, întrucât inspectoratele județene vor lua această decizie în urma consultării cu părinții și elevii.

„Semnalele pe care le-am primit sunt bune. Atunci când există posibilitatea de alegere și când sunt înțelese argumentele există un nivel de satisfacție important”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW