Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Perioada de recenzare s-a prelungit până pe 24 iulie

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 iulie 2022

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat joi, 14 iulie, că perioada de recenzare s-a prelungit până în data de 24 iulie, duminică.

„Perioada de recenzare s-a prelungit până pe 24 iulie 2022! Dacă încă nu te-ai recenzat, până pe 24 iulie poți aștepta recenzorul acasă sau poți merge în cel mai apropiat punct fix de recenzare pentru a completa chestionarul de recensământ”, anunță INS.

Instituția amintește că participarea la recensământ este obligatorie.

Marți, 31 mai, a debutat etapa de colectare a datelor pentru recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a cetățenilor care nu s-au autorecenzat online. Aceasta ar fi trebuit să se încheie în data de 17 iulie.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se realizează prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Aproape 47% din populația țintă estimată s-a autorecenzat

Până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021.

Diferența de 2 milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple (persoane și locuințe recenzate de mai multe ori) și de cele incomplete. Pentru cele din ultima categorie (incomplete) nu se eliberează
dovadă de autorecenzare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW