Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Pericolul vine pe șine: 20 de trenuri au deraiat într-un singur an

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 5 februarie 2022 Etichete: , ,

Cu o infrastructură feroviară precară, România se confruntă cu un număr uriaș de trenuri care deraiază. În ultimele 12 luni, în țara noastră au fost înregistrate 20 de incidente de acest fel.

Numărul este foarte mare, dar nu surprinzător, dacă ne gândim la starea liniilor de cale ferată din România. Multe dintre ele sunt atât de uzate, încât reprezintă un real pericol pentru călători și pentru angajații CFR.

În ciuda numărului mare de incidente, Ministerul Transporturilor vede cu ochi buni situația: pune accentul pe faptul că numărul este mai mic decât în trecut. Astfel, totalul accidentelor feroviare cu deraiere în ultimele 12 luni a ajuns la 20 de la 34.

Au existat alte 102 accidente.

Recent, un bărbat şi o femeie, soț și soție au murit după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de trenul 7568 Galaţi – Mărăşeşti la trecerea peste calea ferată din satul Şerbeştii Vechi, comuna Şendreni, potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Mașini izbite în locuri cu bariere lipsă

O parte semnificativă a trecerilor la nivel de cale ferată nu beneficiază de bariere, lucru care crește riscul tragediilor.

În ultimele 12 luni, la nivelul întregii țări s-au înregistrat 163 de cazuri de mașini lovite de tren, numărul fiind în creștere, de la 140.

Chiar dacă incidentele de acest fel au loc și acolo unde există bariere, pe fondul nerespectării legislației rutiere de către șoferi, multe accidente se întâmplă exact acolo unde trecerile sunt dotate doar cu semnal acustic și luminos, nu și cu barieră.

Datele apar într-un document semnat de ministrul Transporturilor, ca răspuns la solicitarea unui parlamentar, Vasile Nagy.

Viteza medie a trenurilor în România este de abia 68 km/h, potrivit unui raport al Corpului de control al premierului. În august 2019 în toată țara erau 1.236 restricţii de viteză.

CITEȘTE ȘI: CFR a lansat o mega-licitație de aproape 1 miliard euro pentru lucrări de întreținere a căilor ferate

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW