Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Pericol de inundații în Azuga după o alunecare de teren / Aproximativ 150 de persoane au fost evacuate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Mediului a anunțat că în localitatea Azuga, județul Prahova, a avut loc o alunecare de teren masivă, care a dus la obturarea albiei pârâului Azuga, existând riscul înregistrării de inundații. Prefectura a transmis că aproximativ 150 de persoane au fost evacuate.

Echipele de la Apele Române și Romsilva intervin pentru asigurarea secțiunii de scurgere.

Alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a obturat albia pe o lungime de 100 metri și are o înălțime de aproximativ 3 metri.

Localizarea alunecării este în zona străzii Umbroasa, la circa 3 km aval de secțiunea Stația Hidrometrică Azuga, care este situată în dreptul pârtiei Sorica. Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuați – 125 persoane. Masa alunecării conține și material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat.

Prefectura Prahova a anunțat că aproximativ 150 de persoane au fost evacuate din cauza riscului de producere a unor inundații

„Zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene. Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menține, motiv pentru care s-a dispus evacuarea a aproximativ 150 de persoane din peste 20 de locuințe”, a transmis Prefectura Prahova, citată de Mediafax.

 

 

Sursa foto: Ministerul Mediului

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW