Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Pericolul de explozie pe DN 19, înlăturat de pompieri UPDATE

By news.ro , in Stirile zilei , at 31 august 2023 Etichete: , , ,

UPDATE Potrivit informațiilor obținute de Main News,  Inspectoratulul pentru Situații de Urgență Crișana a înlăturat riscul  producerii unei explozii pe DN 19. S-a acționat pentru pentru răcirea buteliilor și evacuarea celei defecte. Nu sunt victime.

-Știre inițială-

Zeci de persoane au fost evacuate, joi după-amiază, în localitatea Tarcea, judeţul Bihor, din cauza unor scurgeri de la o butelie transportată de un TIR. Autotrenul era încărcat cu 840 de butelii. Traficul pe DN 19 este oprit pe ambele sensuri.

Potrivit ISU Bihor, instituţia a fost sesizată cu privire la faptul că, în localitatea Tarcea, exista pericolul producerii unei explozii, întrucât una din cele 840 de butelii aflate într-un TIR prezenta scăpări de gaze.

Acolo au fost mobilizate cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Valea lui Mihai, Detaşamentului de Pompieri Marghita şi Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, cu 3 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

„A fost balizată zona şi au fost evacuate toate persoanele pe o rază de 300 de metri (în total 42 de persoane aflate în zona de risc: de pe stradă, dintr-un bloc şi din casele aflate în zona respectivă). De asemenea, s-a luat măsura restricţionării traficului, pe ambele sensuri , a transmis ISU Bihor.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe DN 19 Oradea-Carei, în zona localităţii Tarcea, un autotren încărcat cu butelii cu gaz metan este oprit pe suprafaţa de rulare, întrucât prezintă scăpări de gaze la una dintre butelii, astfel că traficul este oprit pe ambele sensuri.

Sursă foto: ISU Bihor 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW