Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Pericol de avalansă în Munții Rodnei. Avertizarea Salvamont: Evitați zonele de risc

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 10 aprilie 2023 Etichete: , , ,

O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs în Munţii Rodnei, în zona Vârfului Roşu (2.113 metri altitudine), iar pericolul de avalanşă este în continuare ridicat, a transmis, luni, 10 aprilie, Serviciul Public Judeţean Salvamont Bistriţa-Năsăud. 

În Munţii Rodnei, în zona Vf. Roşu, s-a produs o avalanşă de mari dimensiuni. Pericolul de avalanşă în zonă este în continuare ridicat. Vă recomandăm prudenţă, evitaţi zonele de risc!”, este mesajul transmis, luni de Salvamont Bistriţa-Năsăud pe pagina de Facebook.

În ultima perioadă, pompierii din nordul țării au intervenit pentru reducerea efectelor viscolului.  În Botoșani, spre exemplu, au intervenit pentru degajarea a trei arbori căzuți pe partea carosabilă, pe străzile Elie Radu, Aleea Primăverii și parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, înlăturarea unor elemente de construcție de pe fațada sau acoperișurile unor blocuri de pe străzile Pacea și Mihail Kogălniceanu, care se puteau desprinde oricând și să cadă peste trecători sau autoturismele parcate în apropiere.

Reprezentanții Centrului Info Trafic avertizează, de asemenea, ca înainte de a pleca la drum să se verifice starea drumurilor, iar viteza să fie adaptată condițiilor meteorologice.

Sursă foto: Salvamont 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW