Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Pericol de atentate în Europa de sărbători. Mai mulți suspecți arestați în urma perchezițiilor în Catedrala din Köln

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 24 decembrie 2023

În data de 23.12.2023, poliția germană a anunţat că efectuează percheziţii în catedrala din Köln, cu ajutorul câinilor, în urma unui „avertisment de pericol” emis pentru noaptea de Anul Nou.

„Chiar dacă informaţiile se referă la ajunul Anului Nou, începând din această seară vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura siguranţa vizitatorilor la catedrală în ajunul Crăciunului”, a declarat şeful poliţiei din Köln, Michael Esser, citat într-un comunicat, potrivit ziarului german Bild.

Poliția a precizat că după slujba de seară și „de comun acord cu responsabilul cu securitatea capitlului catedralei”, catedrala a fost percheziţionată cu câini speciali dresaţi.

„Duminică, toţi vizitatorii vor fi supuşi unui control înainte de a intra în lăcaşul de cult”, se arată în comunicat. „Poliţia recomandă oamenilor să nu aibă genţi la ei şi să ajungă devreme la slujbă”, a adăugat șeful poliției.

Conform informațiilor publicate de cotidianul german Bild, serviciile de securitate din Austria, Germania și Spania au primit avertismente cu privire la planurile unui grup islamist de a desfășura mai multe atacuri în Europa, posibil în noaptea de Anul Nou și de Crăciun.

Potrivit ziarului, ţintele acestor atacuri ar putea fi slujbele de Crăciun din Köln, Viena şi Madrid.

Autoritățile din Köln și Viena au anunțat intensificarea măsurilor de securitate, iar conform ziarului, primele arestări au avut loc la Viena sâmbătă și una în Germania.

Conform informațiilor furnizate de agenția germană de presă DPA, gruparea islamistă suspectată ar putea fi asociată cu organizația teroristă Statul Islamic din Khorassan, activă în regiunea Asia Centrală și de Sud.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW