Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Percheziţii la Spitalul Witting din Bucureşti : Procurorii anchetează fapte privind achiziţia de echipamente de protecţie

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 26 martie 2021 Etichete: , ,

Procurorii şi poliţiştii din Bucureşti fac, vineri, percheziţii la Spitalul Witting din Bucureşti. Ancheta vizează posibile fapte penale în legătura cu achiziţia echipamentelor de protecţie, în contextul pandemiei de COVID-19. Surse judiciare au declarat, pentru Main News, că este vorba despre achiziția de viziere, ochelari, măști, mănuși și combinezoane, în valoare de peste un milion de lei, realizată în luna septembrie a anului trecut. Sursele menționate arată că ar fi vizate persoane din conducerea unității medicale.

„În cursul zilei de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital).

Percheziţiile domiciliare se efectuează într-un dosar în care se cercetează săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 297 alin. (1) C.P. în achiziţiile publice privind echipamente de protecţie COVID 19 şi care se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, transmite IGPR.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW