Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Percheziții la o grupare care comercializa produse contrafăcute de igienă și alcool sanitar. IGPR: Prejudiciul constă în pericolul pentru populație – VIDEO

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 august 2020 Etichete: ,

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, miercuri dimineață, mai multe percheziții în București și Ilfov. Acțiunea vizează destructurarea unei grupări care ar fi contrafăcut produse de curățenie, igienă și alcool sanitar, cu scopul de a le vinde.

Surse judiciare au declarat, pentru mainnews.ro, că perchezițiile au loc la Doraly Expo Market, din județul Ilfov.

La data de 19 august 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale-I.G.P.R., pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Activităţile vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale bănuite de activităţi comerciale cu produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverşi clienţi din centrele comerciale din Ilfov” , se arată într-un comunicat al IGPR.

Comisarul-Șef Alexandru Enăchescu a declarat că prejudiciul material ar fi de 100.000 de euro, dar, pericolul mai mare constă în faptul că produsele respective sunt periculoase pentru populație.

În primul rând, vreau să fac apel la faptul că există un prejudiciu, constând în pericolul pentru populație. Utilizarea acestor detergenți pot fi periculoase, dar, totodată, acestea pot fi periculoase pentru materialele cu care intră în contact. Totodată, cu ocazia perchezițiilor am descoperit cantități importante de astfel de materiale, care erau depozitate in târgurile de profil din apropierea Bucureștiului.  Există prejudiciu material calculat la 100.000 de euro”, a menționat acesta.

În același timp, Comisarul-Șef a făcut precizări referitor la modul în care gruparea acționa.

Erau niște laboratoare din care, în mod constant, aceștia migrau. Le mutau pentru a nu fi prinși. Rețeaua folosește mai multe manopere de a se ascunde de verificările organelor de control. Toate aceste materiale sunt comercializate fără documente sau cu documente falsificate. Din datele pe care le-am obținut până în prezent, mare parte din materia primă e adusa din Bulgaria sau Turcia”, a declarat Alexandru Enăchescu.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW