Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Percheziţii la locuinţa fostului premier al Republicii Moldova, Pavel Filip

By news.ro , in Republica Moldova Stirile zilei , at 6 mai 2022

Procurorii PCCOCS au descins vineri, 6 mai, la locuinţa fostului prim-ministru al Republicii Moldova şi ex-lider al Partidului Democrat, Pavel Filip, transmite Deschide.MD. De asemenea, este vizat şi un fost consul al Republicii Moldova la Odesa.

„Percheziţiile se desfăşoară la un ex-prim-ministru al Republicii Moldova, precum şi la mai mulţi membri activi ai grupului criminal organizat, condus de ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi, implicaţi în această schemă. Cu detalii revenim după terminarea acţiunilor de urmărire penală”, a precizat pentru Deschide.MD procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG, Mariana Cherpec.

Conform Deschide.MD, fostul premier este vizat în dosarul privind terenul pe care este amplasat Consulatul Republicii Moldova în oraşul Odesa. În schema respectivă ar fi implicat şi fostul deputat Vladimir Andronachi.

La data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunţa că „a iniţiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

Sursa foto: Facebook / Pavel Filip

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW