Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Percheziții la clanul Tănase din Neamț / Membrii grupării sunt acuzați de camătă, șantaj și hărțuire

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 noiembrie 2020

Procurorii DIICOT au efectuat nouă percheziții domiciliare la un grup infracțional organizat din județul Neamț, membrii grupării fiind acuzați de șantaj, camătă, amenințare și hărțuire. 

La data de 23.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă, șantaj, amenințare, hărțuire, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor și nerespectarea regimului armelor si munițiilor”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

În perioada 2017-2020 un grup infracțional din județul Neamț, bazat pe relații familiale și prietenii apropiate, ar fi șantajat proprietarii unor săli de jocuri de noroc pentru a le acorda o „taxă de protecție”. Reprezentanții sălilor de jocuri de noroc, dar și angajații, ar fi fost amenințați cu acte de violență fizică.

Cei vizați de procurori ar fi membrii clanului Tănase sau „Merișorii”, potrivit unor surse mainnews.ro.

Totodată, gruparea s-a specializat și în oferirea de bunuri și diferite sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane de pe raza municipiului Roman, datornicii urmând a returna sumele de bani cu dobândă, într-un interval de timp stabilit de membrii grupării. În cazul nerecuperării de către membrii grupării a sumelor de bani împrumutate, în timpul stabilit de către aceștia, dobânzile creșteau zilnic, iar datornicii erau amenințați și constrânși psihic și fizic în vederea efectuării plăților”, potrivit comunicatului DIICOT.

Au fost ridicate patru autoturisme, 12 telefoane mobile și sumele de 6.700 de lei și 725 de euro. Șase persoane au fost conduse la sediul DIICOT din Neamț pentru a fi audiate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Bacău, al polițiștilor din cadrul IPJ Neamț și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Alexandru cel Bun” Bacău și IJJ Neamț. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, arată sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW