Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Percheziții la Buzău într-un dosar de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2024

La data de 17 ianuarie 2024, IPJ Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, derulează mai multe percheziții la locuinţele unor persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Potrivit IPJ Buzău, polițiștii fac 21 de percheziţi la Buzău, la mai multe persoane bănuite de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 1 milion de euro.

Conform anchetatorilor, persoanele vizate sunt suspectate că au determinat mai multe femei să practice prostituția, cu scopul de a obține avantaje financiare în beneficiul propriu. Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat în mai multe state din spațiul european. Ulterior, din veniturile obținute în mod ilegal, aceste persoane ar fi cumpărat proprietăți imobiliare și vehicule de lux.

Ei menționează că întocmirea dosarului s-a efectuat prin colaborarea internațională dintre polițiștii din Buzău și autoritățile judiciare din mai multe state europene.

Operațiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La acțiuni sunt implicați membri ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

 

Foto: Facebook/Poliția Română

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW