Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Percheziții în România și Marea Britanie la o grupare ce s-ar fi ocupat cu trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani. Cum ar fi acționat rețeaua

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 septembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Percheziții în România și Marea Britanie la un grup infracțional ce s-ar fi ocupat cu traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism și spălare de bani. Grupul ar fi exploatat minore care proveneau din familii sărace din România, pe care, ulterior, le trimiteau în Irlanda, Marea Britanie, Scoția și Germania.

Procurorii DIICOT, ajutați de ofițeri BCCO, împreună cu omologii lor englezi, au efectuat, miercuri, 32 de percheziții, dintre care 23 în România și 9 în Marea Britanie, la un grup infracțional organizat ce s-ar fi ocupat cu trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.

Grupul, format din 28 de persoane, ar fi acționat din anul 2009 în București și în județul Ilfov. Aceștia ar fi racolat minore provenite din familii sărace sau dezorganizate, care erau atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupării, conform DIICOT.

Ulterior, infractorii le-ar fi exploatat pe teritoriul României, urmând ca, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, acestea să fie trimise în Irlanda, Marea Britanie, Scoția, Germania, dar și alte țări din Uniunea Europeană.

Procurorii susțin că au existat cazuri în care victimele au fost trimise în alte țări fără să aibă 18 ani împliniți.

Gruparea racola minore, promițându-le că sumele obținute de acestea vor fi investite în bunuri pe care le vor deține împreună cu partenerii lor de viață.

Membrii grupării s-ar fi extins cu racolarea pe teritoriul Marii Britanii, fiind atent supravegheați de liderii acestora.

Procurorii au ridicat, în urma perchezițiilor, sume de bani, patru autoturisme de lux, documente, înscrisuri și telefoane mobile.

În România au fost aduse la audieri 14 persoane, iar în Marea Britanie, polițiștii au reținut încă 10 persoane, conform unui comunicat emis de DIICOT.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW