Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziţii în judeţul Timiş, într-un dosar care vizează două grupări de trafic de migranţi/ Ancheta, declanşată după uciderea unui tânăr afgan

By news.ro , in Stirile zilei , at 13 iunie 2024 Etichete: , ,

Poliţiştii fac, joi dimineaţă, opt percheziţii în judeţul Timiş, într-un dosar de trafic de migranţi, nedenunţare, tâlhărie calificată şi favorizarea făptuitorului în care sunt vizate două grupări de trafic de migranţi, una afgană şi cealaltă pakistaneză. Ancheta în acest caz a început după un tânăr de 22 de ani, cetăţean afgan, a fost ucis, la sfârşitul lunii ianuarie.

IPJ Timiş a precizat că au loc opt percheziţii.

”Pornind de la omorul din data de 31 ianuarie 2024, comis asupra unui cetăţean afgan, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au continuat cercetările şi s-au sesizat din oficiu privind săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de migranţi, nedenunţare, tâlhărie calificată şi favorizarea făptuitorului, de către membrii ai două grupări specializate în trafic de migranţi, respectiv gruparea afgană şi cea pakistaneză. Astfel, în această dimineaţă, poliţiştii au pus în executare, în judeţul Timiş, 6 mandate de percheziţie domiciliară, urmând a fi puse în aplicare 10 mandate de aducere”, a anunţat, joi, Poliţia Română.

Acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, precum şi de cel al criminaliştilor şi poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara.

Un cetăţean afgan de 22 de ani a fost ucis, la sfârşitul lunii ianuarie, pe o stradă din Timişoara. Suspecţii – şase cetăţeni pakistanezi – au fost prinşi într-un mall din Bucureşti, existând suspiciuni că voiau să fugă din ţară. Aceştia l-au lovit pe cetăţeanul afgan cu picioarele, dar şi cu un cuţit şi o ţeavă metalică.

foto:’Inquam Photos/Cornel Putan

Comentarii