Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Percheziţii în cinci judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de înşelăciune cu fonduri pentru pandemia de COVID-19

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 martie 2023

12 mandate de perchiziție domiciliară au fost puse în aplicare joi, 9 martie, în cinci județe și în municipiul București într-un dosar de înşelăciune în care mai multe persoane sunt suspectate că au obţinut bani de la stat pe baza unor documente false prin care se arăta că activitatea artistică le-a fost afectată de pandemia de COVID-19. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 500.000 de lei.

„Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii.

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul Pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obținute indemnizații de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

5 percheziții au avut loc în județul Dâmbovița, 3 în județul Argeș și câte unul în județele Prahova, Constanța, Bacău și Municipiul București.

Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la audieri. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declarații.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW