Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Percheziții în Capitală și în Ilfov într-un dosar de camătă cu prejudiciu de peste 1 milion de euro

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) au pus în aplicare miercuri, 22 noiembrie, 11 mandate de percheziție domiciliară în București și Ilfov, într-un dosar de camătă cu prejudiciu de peste 1,1 milioane de euro. 10 persoane au fost conduse la audieri. 

Conform polițiștilor, în perioada 2015 – 2023, mai multe persoane ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, sume mari de bani altor persoane și ar fi perceput dobândă, solicitând, totodată, garanții imobiliare.

„Camăta ar fi fost mascată prin încheierea cu persoanele vătămate a unor promisiuni de vânzare-cumpărare sau chiar contracte de vânzare cumpărare pentru imobilele deținute de acestea, în Capitală și județele Ilfov și Călărași. Astfel, în momentul în care victimele au ajuns în imposibilitatea de a mai achita dobânzile percepute, bănuiții ar fi trecut la executarea silită a acestora, intrând astfel în posesia imobilelor”, a transmis DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW