Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Percheziţii în Argeş, într-un dosar ce vizează importul unor izolete/ Ce au descoperit polițiștii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , ,

Polițiștii din Argeș au făcut, miercuri, patru percheziții domiciliare într-un dosar în care efectuează cercetări cu privire la condițiile de import și conformitatea unor camere de izolare biologică (izolete), importate de o firmă din județul Argeș.

Potrivit unui comunicat al IPJ Argeș, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat patru percheziţii domiciliare în oraşul Mioveni, la sediul şi punctul de lucru ale unei societăţi comerciale şi locuinţele a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals, uz de fals şi folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

„Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie, o societate comercială din Mioveni, administrată de o femeie de 25 de ani şi un bărbat de 35 de ani, ambii din aceeaşi localitate, ar fi importat opt camere de izolare biologică, despre care există suspiciuni cu privire la conformitate şi modul de autorizare. Cele două persoane (…) ar fi întocmit în fals mai multe documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile a opt camere de izolare biologica (tip izolete), pretins a fi importate de la un producător din China”, se precizează în comunicat.

Potrivit IPJ Argeș, reprezentanții societății s-ar fi folosit de documente care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în țară și prezentarea către mai multe instituții publice, în vederea realizării operațiunilor vamale și a autorizării punerii lor pe piață.

Conform sursei citate, reprezentanţii societăţii în cauză s-ar fi folosit de documente care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în ţară şi prezentarea către mai multe instituţii publice, în vederea realizării operaţiunilor vamale şi a autorizării punerii lor pe piaţă.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente şi un telefon mobil, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW