Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții domiciliare în București, pentru un grup organizat în scopul falsificării fişelor medicale pentru reînnoirea permisului auto

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 23 februarie 2024

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și lucrători de poliție judiciară din cadrul DGPMB Poliția Sectorului 4 – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare mai multe autorizații de percheziții domiciliare pentru o grupare specializată în falsificarea fişelor medicale pentru cei care solicitau reînnoirea permisului auto.

Potrivit anchetatorilor, au fost puse în executare 12 autorizații de percheziție domiciliară,  fiind ulterior pusă în mișcare acțiunea penală împotriva a 9 inculpați (8 persoane  fizice  și  o  persoană  juridică -clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fișei medicale auto), cercetați  sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată.

În perioada 16.08.2023 – 18.01.2024, inculpații, cu ajutorul funcțional și material al unei persoane juridice, au format un grup organizat cu scopul de a comite infracțiunile menționate anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fișelor medicale pentru grupa I și II pentru persoanele care solicitau obținerea sau reînnoirea permisului de conducere auto.

Membrii grupului au falsificat fișele medicale, prin imitarea semnăturilor medicilor de la specialitățile necesare pentru examinarea clinică, atestând în mod fals că examinările medicale au fost efectuate de personal medical autorizat.

Prin această metodă, documentele oficiale în discuție erau eliberate cu mențiunea „apt”, fără ca beneficiarii acestora să fi fost supuși unui control medical real.

În urma propunerii formulate de către procurori, s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a cinci inculpați, precum și luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți trei dintre aceștia. În același context, față de persoana juridică menționată, a fost luată măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfășurării activităților.

 

Foto: Facebook/Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW