Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Precizările lui Nicuşor Dan

By Diochetanu Andreea , in Justitie Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2022

Procurorii DNA fac percheziții joi, 20 ianuarie, la Primăria Capitalei. Primarul general, Nicușor Dan, a venit cu precizări la finalul conferinței susținute în această dimineață pe tema grevei angajaților de la STB.

Potrivit surselor Main News, în afară de sediul PMB, procurorii mai fac percheziții la Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Cercetările sunt in rem, deci nu vizează persoane.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a transmis DNA joi, 20 ianuarie.

Întrebat în această dimineață despre percheziții, Nicușor Dan a menționat că procurorii anticorupție au venit în biroul său înaintea conferinţei şi i-au transmis că trebuie să ridice documente.

„Au venit la mine la birou, au spus că trebuie să facă o percheziţie. Le-am spus că trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind şeful instituţiei, ca să îmi spună că au mandat de a ridica documente şi le-am spus, da, sigur”, a declarat Nicuşor Dan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW