Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziţii DNA la Prefectura Covasna și la locuința prefectului Raduly Istvan

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2024

Procurorii DNA investighează achiziţiile făcute de Prefectura Covasna. Marți, oamenii legii  după anul 2021, fiind ridicate documente şi înscrisuri. De asemenea, este vizată retrocedarea unui imobil, iar prefectul Raduly Istvan a anunţat că una dintre descinderi s-a făcut la locuinţa sa.

„Autorităţile au demarat o acţiune complexă de control la Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, în ceea ce priveşte investiţiile după anul 2021”, a anunţat, miercuri, prefectul Raduly Istvan, citat într-un comunicat de presă.

Prefectul judeţului Covasna a adăugat că reprezentanţii serviciului teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat toate documentele relevante şi fac cercetări pentru a stabili dacă a fost comisă vreo infracţiune.

„Potrivit prefectului, toate investiţiile au respectat procedura legală. În ultimii ani, a fost renovată reţeaua electrică învechită a clădirii, deoarece nu mai făcea faţă solicitării tot mai mari ale dispozitivelor electrice şi electronice, în birouri s-a schimbat podeaua, pereţii au fost tencuiţi şi zugrăviţi. Acoperişul şi faţada au fost renovate, iar uşa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn”, se mai aratăm în comunicatul de presă.

Prefectura Covasna a precizat că procurorii au colectat date şi în legătură cu retrocedarea unui imobil.

„Raduly Istvan a confirmat că s-au căutat documente şi în propria sa locuinţă. Prefectul nu a dorit să comenteze intensitatea acţiunii DNA”, se mai aratăm în comunicat.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW