Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziții DNA la Direcția Regională Vamală București într-un dosar de corupție

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 13 februarie 2024 Etichete: ,

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) desfășoară percheziții marți dimineață la peste 20 de adrese din București și din trei județe, inclusiv la sediul Direcției Regionale Vamale București, privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2021 – 2024, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. 

Potrivit DNA, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 de locații din București și județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu. Acestea includ sediul unei instituții publice, precum și domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Conform Digi24, sunt percheziții și la sediile unor firme și la locuințele unor angajați ai Fiscului din București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu.

Sunt suspectați că ar fi acordat favoruri diferitelor companii care importau produse contrafăcute, în special haine și încălțăminte din străinătate, pe care le comercializau în România ca fiind autentice. Aceștia ar fi primit sume între 700 și peste 10.000 de euro pentru fiecare lot de mărfuri contrafăcute pentru care au aprobat intrarea în țară.

În cadrul acestui caz, procurorii sunt sprijiniți de Direcția Generale Anticorupție, Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Operațiuni Speciale și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii