Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Percheziții de amploare la persoane acuzate că au furat din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni/ Angajați ai MApN și ISU, implicați/ Aproape 60 de persoane au fost duse la audieri

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Sute de polițiști descind în București și în județele Ilfov și Prahova într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București, cauză ce privește săvârșirea infracțiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare. Potrivit unor surse mainnews.ro, din primele informații ar fi vorba despre trei persoane din cadrul Ministerului Apărării Naționale și o persoană din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

UPDATE Până în prezent, 59 de persoane au fost conduse la audieri la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.
În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, probe și mijloace de probă.

Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți angajați ai unei societăți comerciale, ar fi sustras sau însușit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinărie, bijuterii, ceasuri și alte produse destinate comercializării la bordul aeronavelor. Bunurile în cauză ar fi fost comercializate de către alte persoane, care ar fi avut cunoștință despre proveniența ilicita a acestora.

Știre inițială

Poliția Capitalei a anunțat, joi dimineață, o operațiune în forță în București și județele Ilfov și Prahova. Aproximativ 200 de polițiști pun în aplicare 28 de mandate de percheziție într-un dosar în care sunt acuzații de infracțiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

Potrivit sursei citate, din cercetările efectuate s-a stabilit că la finalul anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi  sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro.

Vor fi conduse la audieri mai multe persoane, audieri ce vor avea loc la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW