Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Percheziții de amploare în 10 județe din țară, într-un dosar de evaziune fiscală

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , ,

Poliția Română a anunțat că, în această dimineață, au loc percheziții de amploare în 10 județe din România. Polițiștii din Olt fac 22 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală.

Perchezițiile au loc în județele Bihor, Mehedinți, Vâlcea, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.

„În fapt, în perioada 2012-2016, o societate comercială cu sediul din județul Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale constând în achiziții de mobilier urban de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal ,,tip fantoma”. Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA către bugetul de stat, în sumă de aproximativ 550.000 de lei”, arată comunicatul IGPR.

Societatea respectivă ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost efectuate.

În total 23 de persoane urmează să fie conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.

La acțiune participă și Poliția Economică din județele Bihor, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.

sursa foto: Facebook/Poliția Română

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW