Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Perchezitii ale Parchetului European la funcționari publici din două județe. Fraudă de peste un milion de euro

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 4 august 2023 Etichete: , , , , , ,

Procurorii Parchetului European (EPPO) din Cluj-Napoca și Iași (România) a efectuat percheziții în 17 locații, inclusiv în instituții publice, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,6 milioane de euro privind fonduri europene și naționale destinate promovării ocupării forței de muncă.

Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor funcționari publici și în șase instituții publice – dintre care patru situate în județul Bacău și două în județul Neamț. Unsprezece persoane vor fi aduse la sediul EPPO din Iași pentru a fi audiate, anunță Parchetul European.

Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi înființat șapte societăți fictive, în scopul de a obține în mod fraudulos subvenții naționale și ale UE, menite să ajute șomerii să își îmbunătățească competențele și perspectivele de angajare. Potrivit anchetatorilor, suspecții au angajat 197 de persoane sub pretexte false, fraudând astfel bugetul UE și bugetul național cu o sumă totală de 1,67 milioane de euro (85% aparținând bugetului Uniunii Europene și 15% bugetului național al României)

Cercetările în acest caz au început în decembrie 2021 de către autorităţile din România şi preluate, ulterior, de către procurorii din cadrul EPPO Iaşi.

Sursă foto: EPPO 

.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW