Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Percheziții ale FBI la reședința lui Donald Trump din Florida / Fostul președinte SUA, bănuit că ar deține documente clasificate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 august 2022

FBI a făcut percheziții marți, 9 august, la Mar-a-Lago, reședința fostului președinte american, Donald Trump, din Palm Beach, Florida, relatează CNN. Anchetatorii au căutat documente, inclusiv clasificate, ce ar fi fost luate de Trump în timpul mandatului de la Casa Albă.

Trump, așteptat să își anunțe candidatura pentru un nou mandat de președinte al SUA, pentru alegerile din 2024, a transmis că agenții FBI i-au verificat inclusiv seiful din reședința Mar-a-Lago.

Casa mea frumoasă, Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, se află sub asediu, este o razie, este ocupată de un grup mare de agenți FBI”, a fost reacția fostului președinte SUA.

Agenții FBI au căutat în birourile lui Donald Trump și în camerele personale ale acestuia, ridicând o serie de documente și mai multe cutii.

Scopul percheziției a fost, din câte am înțeles, ca Arhivele Naționale să verifice (…) dacă Donald Trump deține documente”, a spus și Eric Trump, fiul omului de afaceri.

Înainte de percheziția FBI, Arhivele Naționale ale SUA au recuperat de la Mar-a-Lago cel puțin 15 cutii în care erau documente de la Casa Albă, inclusiv documente clasificate.

Donald Trump este anchetat de Departamentul de Justiție al SUA în două dosare, cel legat de încercarea de a schimba rezultatul alegerilor din 2020, inclusiv episodul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, și cel legat de documentele clasificate.

Un oficial de la Casa Albă a precizat că Joe Biden a aflat de perchezițiile FBI din presă.

CITEȘTE ȘI: Noi detalii din ancheta Congresului SUA, după asaltul de la Capitoliu. Mărturiile unui fost consilier de la Casa Albă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW