Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Pentagonul recunoaște că serviciile de intelligence nu au prevăzut colapsul armatei afgane

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 august 2021

Evaluările serviciilor de intelligence americane nu prevedeau o prăbușire atât de rapidă a armatei afgane, iar SUA au acum o capacitate limitată de a ajuta aliații blocați în Kabul, au recunoscut oficiali de rang înalt de la Pentagon, citați de Bloomberg.

„Nu cunosc rapoarte care să fi prevăzut că o forță de securitate de 300.000 de oameni se va evapora în 11 zile”, a declarat miercuri generalul Mark Milley, președintele șefilor de stat major, la o conferință de presă alături de secretarul apărării, Lloyd Austin.

Miercuri, înalți oficiali din ai serviciilor de intelligence și Pentagon au declarat, sub anonimat, pentru New York Times că rapoartele prezentate președintelui Joe Biden cu câteva zile înainte de preluarea puterii în Afganistan de către talibani nu au reușit să prezică iminența prăbușirii guvernului afgan, chiar și după ce avertismentele lor anterioare deveniseră din ce în ce mai sumbre, au declarat miercuri oficiali de informații și apărare.

Nimeni nu a prevăzut prăbușirea iminentă

Potrivit New York Times, serviciile de intelligence și-au intensificat avertismentele despre deteriorarea situației din Afganistan pe tot parcursul verii. Rapoartele lor au devenit mai specifice în iulie, pe măsură ce talibanii au preluat controlul căilor de acces către Kabul.

Cu toate acestea, oficialii înalți ai administrației au declarat că, deși ritmul întâlnirilor de la Casa Albă pe tema Afganistanului a crescut în august și în zilele care au precedat preluarea puterii de către talibani, agențiile de informații nu au raportat că prăbușirea armatei afgane este iminentă.

CITEȘTE ȘI: Primele proteste de stradă împotriva ocupației talibane din Afganistan. Cel puțin 3 oameni și-au pierdut viața

CITEȘTE ȘI: Cine sunt liderii mișcării talibane, revenită la putere în Afganistan

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW