Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Pensionarii care primesc pensiile pe card vor putea cere talonul în mediul online / Legea a fost promulgată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

Pensionarii care primesc pensiile pe card vor putea opta pentru a primi talonul mov direct pe mail sau în contul online deschis la Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Legea a fost promulgată joi, 11 noiembrie, de președintele Klaus Iohannis. 

Talonul mov de pensie le este livrat celor care au optat să primească pensia pe card. Până acum, pensionarii erau nevoiți, lună de lună, să aștepte poștașul pentru a-l primi, întrucât documentul este necesar pentru accesarea unor servicii publice, de exemplu mersul la doctor sau gratuitatea pe transportul în comun.

Eu nu cred că o lege face minuni dacă nu este aplicată imediat și bine așa că voi urmări – să aveți toată încrederea – să se întâmple acest lucru”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook, după ce Legea a trecut de Parlament, pe 13 octombrie.

Concret, Violeta Alexandru a explicat că Legea vine în beneficiul a aproximativ 50% din totalul pensionarilor. Aceștia vor putea primi talonul mov, la cerere, în format electronic, prin e-mail sau prin contul online de la CNPP, pentru a-l putea prelucra ori de câte ori este nevoie.

Talonul electronic va avea, prin lege, aceeași valoare juridică cu cel primit în format letric”, a precizat fostul ministru al Muncii.

Din momentul în care Legea va fi promulgată, Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii Publice vor economisi 5 milioane de lei pe lună, bani folosiți în acest moment pentru livrarea talonului mov.

Din experiența pe care am acumulat-o, am ajuns la concluzia că schimbările din societate, așa numitele reforme, se fac cu pași mici. Altfel rămân concept goale și, de la un moment dat, nu mai ascultă nimeni când le invoci. Conceptele acestea despre care tot vorbim: digitalizarea și schimbarea mentalității în livrarea serviciilor pentru cetățeni trebuie să coboare în viața reală. Să se vadă lucruri concrete în viața de zi cu zi a oamenilor”, a adăugat deputatul PNL.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW