Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Pensionări la vârf în magistratură. Procurorii Tiberiu Nițu și Călin Nistor ies din sistem la 49 de ani, respectiv 50 de ani

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 30 decembrie 2020

Tiberiu Nițu, fost procuror general al României, și Călin Nistor, fost procuror-șef interimar al DNA, vor părăsi sistemul de justiție, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de pensionare pentru cei doi.

„Decret privind eliberarea din funcția de procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a domnului Tiberiu Mihail Nițu – pensionare, la data de 1 ianuarie 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, delegat în funcția de procuror șef al Secției de combatere a corupției din cadrul acestei structuri specializate, a domnului Călin Nistor – pensionare, la data de 15 ianuarie 2021”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Tiberiu Nițu (49 de ani) a fost numit în timpul guvernării Ponta procuror general al României, funcție pe care a ocupat-o în perioada 2013-2016.

Călin Nistor (50 de ani) a fost timp de 15 ani procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, instituție pe care a condus-o în calitate de interimar.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW