Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Pensia președintelui CCR a crescut cu 10.000 de lei în ultimul an/ Claudiu Năsui: Ne împrumutăm ca să creștem pensiile speciale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 iulie 2020 Etichete: , , ,

Parlamentarul USR, Claudiu Năsui, atrage atenția că statul crește pensiile speciale în plină pandemie de coronavirus, dând exemplu pensia președintelui CCR, Valer Dorneanu, căruia i-a fost crescută pensia de la 33.054 de lei la 44.122 lei/lună.

„Nu sunt bani” – ni se spune foarte des în politică.

De fapt, adevărul este că bani se găsesc pentru unii.

Un exemplu grăitor este cel al pensiilor speciale și pentru că tot întărzie să se pronunțe asupra impozitării lor, să vedem un exemplu din CCR. Președintele instituției a avut o creștere a veniturilor din pensiile speciale (da, are mai multe), cu 33% în 2019 față de 2018. 33% creștere la o sumă deja enormă, astfel primind doar din mărire peste 132.000 de lei anul trecut.

Ce ne arată asta? În primul rând, care sunt prioritățile aristocrației bugetare.

Ne împrumutăm ca să creștem pensiile speciale. Apoi, vedem că de fapt scuze cu „nu sunt bani” se aplică doar cetățenilor, nu și angajaților statului. Pentru aceștia din urmă se găsesc mereu bani, chiar și în plină pandemie.

Cu fiecare săptămână care trece, pensia beneficiarilor de pensii speciale din CCR crește. Sumele de mai jos sunt cele din 2019, deci este de așteptat ca la acest moment veniturile președintelui CCR să fie și mai mari.

Dacă creșterea din 2019 este reprezentativă, o să vedem un alt salt al pensiilor speciale și în 2020. Astfel, vom afla cum, în plină pandemie, noi creștem pensiile speciale ale celor care ne dezamăgeau zilnic”, scrie Năsui pe Facebook.

Sursa photo: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW